Crna Gora od Turske traži izručenje tri svoja državljana

0
Radiosarajevo.ba
Crna Gora od Turske traži izručenje tri svoja državljana
Foto: Twitter / Ilustracija / Turska policija, hapšenje

Ministarstvo pravde Crne Gore uputilo je zvaničan zahtjev Ministarstvu pravde Turske kojim traže izručenje Radoja Živkovića, Milana Vujotića i Zdravka Perunovića.

Protiv ova tri crnogorska državljana se vodi više krivičnih postupaka pred Višim sudom u Podgorici i Specijalnim državnim tužilaštvom.

Vujotić, Živković i Perunović sumnjiče se za ubistvo Jovana Vukotića u Turskoj u septembru 2022. godine.

Jeste li i vi među njima? Tri rečenice koje izgovaraju najsretniji parovi na svijetu

Jeste li i vi među njima? Tri rečenice koje izgovaraju najsretniji parovi na svijetu

"Živković i Vujotić se potražuju radi krivičnog gonjenja, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo, otmica i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a Živković i zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je izručenje Perunovića zatraženo takođe radi krivičnog gonjenja, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo", napisalo je Ministarstvo pravde Crne Gore u vezi sa ovim slučajem.

Također su dodali kako su od pravosuđa Turske obaviješteni da se Živković, Vujotić i Perunović u Turskoj ne nalaze u ekstradicionom pritvoru po međunarodnoj potjernici NCB Interpola Podgorica.

Naime, ovom trojcu je je pritvor određen zbog izvršenja krivičnog djela na teritoriji Turske, pišu Vijesti.

Producentica Lejla Kašić optužila Ramba Amadeusa za seksualno uznemiravanje

Producentica Lejla Kašić optužila Ramba Amadeusa za seksualno uznemiravanje

"To je, u skladu sa ustaljenom praksom u ovakvim slučajevima, realno očekivati da će ekstradicija navedenih lica u Crnu Goru biti moguća tek nakon pravosnažnog okončanja krivičnog postupka koji se protiv njih vodi u Turskoj, ili nakon što budu izdržane eventualno izrečene kazne zatvora", naveli su iz ovog vladinog resora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije