Producentica Lejla Kašić optužila Ramba Amadeusa za seksualno uznemiravanje

4
Radiosarajevo.ba
Producentica Lejla Kašić optužila Ramba Amadeusa za seksualno uznemiravanje
Foto: Arhiv / Amadeus Rambo - Lejla Kašić

Pjesnikinja i producentkinja televizijske emisije "Dnevnica" Lejla Kašić optužila je muzičara Ramba Amadeusa (Antonija Pušića) za seksualno uznemiravanje.

Kašić je na svom Instagram profilu objavila ovu informaciju, što je uzrokovalo veliku uzbunu u javnosti.

"U subotu sam na snimanju epizode 'Dnevnica' doživjela seksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i uticajne ličnosti, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus", objavila je Lejla Kašić u svojoj objavi na Instagramu.

U BiH osnovan novi politički pokret "Svojim putem"

U BiH osnovan novi politički pokret "Svojim putem"

Kešić navodi da je o slučaju obavijestila UNICEF i da čeka njihovu službenu reakciju, a da će naknadno podnijeti i službenu prijavu nadležnim organima.

Kako se može vidjeti na objavama na društvenim mrežama, do navodnog seksualnog uzemiravanja došlo je u Herceg Novom, gdje je ekipa RTV Crne Gore snimala epizodu emisije ''Dnevnice'' sa Rambom Amadeusom. Na službenoj stranici emisije ''Dnevnica'' prethodnog dana su objavljene dvije fotografije sa snimanja.

U kišnom Herceg Novom na zasluženoj pauzi.☕️ #dnevnica #ramboamadeus

Posted by Dnevnica on Friday, March 10, 2023

Ekipa je za ovaj slučaj saznala tek nakon što su se svjetla kamera pogasila, iako u sirovom materijalu ima i video zapis u kojem je Pušić naziva "glupačom".

Umjesto izvinjenja, od Pušića je dobila niz uvreda da je "glupača", "Ludača", prenosi Vijesti.me.

UNICEF je prekinuo angažman sa Antonijem Pušićem, poznatiji kao Rambo Amadeus, nakon što ga je Lejla Kašić optužila za seksualno uznemiravanje.

"UNICEF je upoznat s navodima protiv Antonija Pušića. Njegov angažman s UNICEFom je suspendovan do daljnjeg.

UNICEF ima politiku nulte tolerancije prema bilo kojem obliku seksualno neprimjerenog ponašanja, jer je ono u suprotnosti s ključnim vrijednostima UNICEF-a", navodi se u saopštenju UNICEF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije