Hrvatska: Troje umrlo, od jučer 357 novih slučajeva

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Troje umrlo, od jučer 357 novih slučajeva
Foto: EPA-EFE / Split

Nacionalni stožer civilne zaštite Hrvatske objavio je kako je u protekla 24 sata u ovoj zemlji zabilježeno 357 novih slučajeva koronavirusom.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 2560. Na bolničkom je liječnju 212 osoba, od jučer nove 33 osobe. Na respiratoru je 11 pacijenata, kazao je dr. Vili Beroš, dodajući kako su i preminule tri osobe u posljednja 24 sata - u Zadru, u Vinkovcima i Splitu. Sva tri bolesnika imala su dodatne kronične bolesti.

"Do danas je ukupno zabilježeno 9.549 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 180 preminulo, a 6.809 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 8.770 osoba. Do danas je ukupno testirano 162.301 osoba, od toga 2.065 u posljednja 24 sata", kazao je dr. Beroš.

Epidemiolog Krunoslav Capak je kazao da je prosječna dob oboljelih sada 41 godina. Dodao je i kako je najveći broj novooboljelih u Splitsko-dalmatinskoj, slijede Zagreb i Zadar.

"Zaražena su dosad 623 zdravstvena djelatnika. Jedno svadbeno slavlje i jedan rođendan su nova žarišta, kao i povratnici s hodočašća u Međugorju. Jedna je nova situacija, maturalno putovanje u Dubrovačkoj županiji je oboljelo dvoje maturanata", kazao je dr. Capak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije