Hrvatska: Nova žarišta su teretane i fitnes centri

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Nova žarišta su teretane i fitnes centri
Foto: Vlada Hrvatske / Vili Beroš

Brojke danas nisu najbolje, od jutros sam u razgovorima s epidemiolozima i sagledavamo situaciju, poručio je u srijedu ujutro ispred Banskih dvora uoči sjednice Užeg kabineta Vlade ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš.

To znači, dodao je, da su brojke veće nego jučer.

"Imamo nova žarišta u Splitu. U kontaktu sam s epidemiolozima, a ono što je dobro da županijski stožer predlaže nove mjere koje će biti primjerene. Ono što je od osnovne važnosti, da oni na terenu imaju informacije, da iskristaliziraju koja su to nova žarišta. Iskaču nova, između ostalog to su fitness centri i teretane", istaknuo je naglasivši kako sve ovo što se događa zahtijeva brzu reakciju.

Ministar graditeljstva Darko Horvat je u samoizolaciji. Njegova pomoćnica je pozitivna na korona virus, on se testirao i njegov nalaz je negativan, no ipak je ostao preventivno u samoizolaciji, a test mora ponoviti za pet dana. I državni tajnik Željko Uhlir također u samoizolaciji čeka rezultate svog testiranja. Na pitanje kako to da je Horvat u samoizolaciji, a ima negativan test, dok je HSLS-ov Dario Hrebak mogao isto s negativnim testom izaći van i doći u Sabor na izglasavanje povjerenja Vladi, Beroš je poručio kako ne zna jer nije epidemiolog, piše 24sata.hr.

"Uopće ne znam tu informaciju jer sam od jutros u drugim temama. Oni koji trebaju znati, znaju, a to su epidemiolozi. Ja sam neurokirurg, znam operirati, ministar sam zdravstva i vjeru sam poklonio epidemiološkoj struci i vjerujem da oni rade sve sukladno stručnim pravilima", rekao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije