Hrvatska protjerala 18 ruskih diplomata i poručila: Odmah povucite trupe iz Ukrajine!

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Nacionalnost stanovnistva u BiH je Bosanskohercegovacka.

Koliko skole imaju novinari koji nepoznavanjem pojmova stalno interpretiraju mantre o srpskoj i hrvatskoj nacionalnosti stanovnistva u BiH. Ne obrazujte se na Wikipediji hr i sr. Tamo je sve politikantski obradjeno. Naciju odredjuje drzava! Srbi i Hrvati u BiH kao nacionalnosti ne postoje. Nisu nacionalne manjine Srbije ili Hrvatske. Oni su tu nacionalnost dobili iz drzava SHS, SFRJ kojih odavno nema. Nacija gradjana BiH je bosanskohercegovacka! Cak i kad imaju dvojno drzavljanstvo, ako zive u BiH, ne mogu u njenim institucijama stititi vitalni nacionalni interes druge drzave. Sem ako niste clan predsjednistva BiH M Dodik koji po dejtonskoj logici nacionalni interes R Hrvatske stititi branjenjem srbijanskog nacionalnog interesa u Predsjednistvu BiH na predmetu Peljeski most. Ustavno umobolno!!! Dejton je to brajko moj!

Velikodrzavni nacionalisti ne postuju evropske vrijednosti.

Projekti uokvireni sintagmama Ruski svijet, Dusa slavenska, Srpski svet, Hrvatske zemlje, … ce podijeliti i unistiti EU, izbaciti liberalnu demokratiju i uvesti je u nove Stogodisnje ratove. Samo sekularizam, liberalna demokratija, evropski jezik, UnijaEvropskihDrzava i Evropska odbrana mogu zaustaviti nacifasisticke projekte i sprijeciti podjelu Evrope.

Da se zna!

Kraljevina SHS, nakon Iww, podijeli stanovnistvo po vjeri i jeziku u tri svoje nacije: srbi- hrvati- slovenci. Po istoj mantri SFRJ prosiri na sest nacija, dodavanjem crnogoraca, makedonaca i muslimana (M). Raspadom Ju njene nacije prevedose u POLITICKE NARODE mjesto nacije nastalih drzava. Srbija i Hrvatska te “narode” koriste za velikodrzavne projekte. Ako se zeli mir na Balkanu moraju se “konstitutivni politikantski narodi” transformisati u NACIJE SVOJIH DRZAVA, a ne “nacije za komsiluk” i peta kolona za velikodrzavne projekte.

.

Mala Hrvatska umislila da je velika i bolje reci Neovisna Drzava Hrvatska …

Nismo narodi Turske, Srbije ni Hrvatske!

Sa kojim pravom ove drzave daju sebi moc da nam uredjuju drzavu, drustvo i zivote. Ne vjerujemo u njihove dobre namjere. Znamo cije su vojske napadale nasu drzavu R BiH. Mi smo nacija BiH i domicilni bosanski narod. Nikakvi zakarpatski slaveni Srbi i Hrvati. Nemamo vecinski taj gen! Nece nam oni mijenjati Ustav zarad svojih interesa. Dejton2 mozemo praviti sa SAD i EU samo na bazi presuda medjunarodnih sudova, po pravilima liberalne demokratije, kakva je u EU i SAD.

Ss

Sramotno je da Hrvatska zeli u Shengen a nastoji oteti teritoriju i stanovnistvo susjedne drzave. Time ponistava evropske principe.

Ss

Hrvati su politicki narod (okupljen oko velikodrzavne politike RH) nastao nakon raspada SFRJ. Prije toga je bila nacija SHS/NDH/YU. Nema tih drzava odavno. Oni bi da brane necije nacionalne interese izvan Hrvatske.

BBB

Sada ćete se morati Dodiku izvinuti !

Ccccccc

https://www.dnevno.hr/vijesti/otkrio-sam-njegovu-toplu-poetsku-dusu-putinov-as-oborio-s-nogu-naseg-ministra-svi-su-ga-voljeli-na-sastanke-nosio-votku-i-cigare-1919121/

Anusodinamican oblik nosa i glave mu

Gordan Grlic Radman

HA HA HA HA

Cuj 'Odmah povucite trupe'. Molim da me neko krivo ne shvati, i ja sam za to, ali stvarno, eno se tresu od straha pred jednom 'silom' kakva je Hrvatska. To isto kao da ja priprijetim. Da je ostala Jugoslavija, zemlja od 20 miliona stanovnika niko nam ne bi mogao nista. Ovako... divide et vincere

/ Najnovije