Policija apelira: Iako ste na odmoru, lopovi vas "vrebaju" i na plaži

Radiosarajevo.ba
Policija apelira: Iako ste na odmoru, lopovi vas "vrebaju" i na plaži
Foto: YouTube / Levan/Ilustracija

Policijska uprava u Istri poslala je upozorenje u kojem apelira na građane i turiste koji borave u Hrvatskoj da, tokom odmora budu oprezniji sa svojim stvarima.

Hrvatska policija apelira da građani ali i turisti na plažu ne nose veće količine novca, vrijedan nakit ili druge vrijedne predmete, piše Morski.hr dodajući kako su Pulska i porečka policija u utorak zaprimile dvije prijave o krađama s plaža.

Naime, u prvom slučaju nepoznati je počinitelj 9. augusta oko 11,30 sati na otoku Levan kraj Medulina s plaže ukrao mobitel, čime je oštetio 53-godišnjeg austrijskog državljanina za više hiljada kuna.

Levan/Ilustracija - undefined

Foto: YouTube: Levan/Ilustracija

Istoga dana u poslijepodnevnim satima, nepoznati počinitelj je s plaže u Ulici Montraker u Vrsaru ukrao torbu u kojoj se nalazio mobitel, knjiga, lični dokumenti, sunčane naočale te drugi predmeti, čime je oštetio 24-godišnjeg hrvatskog državljanina za nekoliko desetaka hiljada kuna (više od 2.500 KM).

Kako je navedeno, policijski službenici nadležne policijske uprave u Istri utvrđuju okolnosti ovih događaja i tragaju za počiniteljem.

Ukoliko ste planirali put na more, savjetujemo vam da poslušajte preporuke i savjete iz policije s ciljem da na plažama sačuvate vrijedne predmete od lopova, jer vas oni vrebaju i na plaži...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije