Evo koliko kafa košta na splitskoj rivi, na Stradunu, u Slavonskom Brodu

2
Radiosarajevo.ba
Evo koliko kafa košta na splitskoj rivi, na Stradunu, u Slavonskom Brodu
Foto: Radiosarajevo.ba/ Pixabay / Ilustracija

Navikli smo da su susjednoj zemlji tokom ljetne sezone najviše cijene u središtu Dubrovnika, dok su cijene nešto niže u ostalim hrvatskim gradovima.

Ali, da je ista situacija i ovog ljeta?

Kako piše portal 24sata.hr, u Imotskom za malu espresso bez mlijeka trebat ćete izdvojiti 7 kuna (1,83 KM), za malu s mlijekom 8 (2,09 KM), dok je velika kafa u Imotskom 9 kuna (2,35 KM). 

Kada je riječ o Splitu, kvartovske cijene kafe nisu veće od 7, 8 i 10 kuna (do 2,61 KM), ali je zato na rivi cijena kave nešto skuplja i iznosi od 16 do 18 kuna (4,18 do 4,71 KM).

Oni gosti i turisti koji požele uživati u ispijanju kafe u Dubrovniku, na Stradunu morat će malo dublje posegnuti u džep.

Espresso je 17 kuna (4,44 KM), double espresso 32 (8,37 KM), americano 27 (oko 7 KM), ista ta samo s mlijekom je 30 (7,80 KM)...,

Najskuplji je double cappuccino koji je 42 kune (skoro 11 KM).

U gradskoj kafani cijene kafe su još više - espresso je 26 (6,80 KM), dok je dupli espresso 33 kune (oko 8 KM):. Najskuplji su cappuccino s i bez kofeina, 34 kune (skoro 9 KM), ...

S druge strane, u Osijeku je cijena jedne šoljice kafe s mlijekom od sedam do 10 kuna (do 2,60 KM). Ovaj raspon cijena ne mijenja se ovisno o poziciji lokala pa tako u nekom kafiću daleko od centra, katedrale i poznate šetnice uz Dravu možete isto toliko platiti kafu.

Crna ili turska - bosanska kafa košta oko 10 kuna ili 2,60 KM-

Cijena kafe u Slavonskom Brodu razlikuje se od lokala do lokala, odnosno lokacije gdje su oni smješteni.

U onima koji su na periferiji grada može se popiti kafa s mlijekom i za 7 kuna (1,80 KM), dok je cijena nešto veća u kafićima bliže centru grada. Na Korzu u kafićima uglavnom se kreće od 8 do 12 kuna (do 3 KM). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije