Hrvatska: Policajac u donjem vešu spriječio tragediju

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Policajac u donjem vešu spriječio tragediju
Foto: Slobodna Dalmacija / Vinjani Gornji

Prava akcijska filmska priča odvijala se u noći između subote i nedjelje u hrvatskom mjestu Vinjani Gornji kod Imotskog, u zaseoku Vicani.

Naime, Molotovljev koktel je, prema policijskim izvještajima, bačen na kuću u vlasništvu 69-godišnjaka.

"Policijski službenici su odmah izašli na teren te su nakon nekoliko minuta u blizini mjesta događaja zatekli tri osobe koje su dovedene u službene prostorije i na nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje. Na mjestu događaja obavljen je očevid", saopćila je policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 26-godišnjak, 28-godišnjak i 18-godišnjakinja počinili krivično djelo "Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" te su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Kako piše Slobodna Dalmacija, Molotovljevi kokteli bačeni su na kuću u kojoj su se nalazili troje unučadi, žena i vlasnik kuće. Vlasnik je odmah reagirao i ugasio požar. 

Sve se dogodilo u blizini kuće policajca koji nije bio u službi, ali je, kada je čuo što se dogodilo, ustao i krenuo u potjeru za napadačima.

U blizini porodične kuće ovog policajca okretao se neki auto. On je ustao i pratio VW Toureg splitskih registracijskih oznaka.

U donjem rublju i s mobitelom u rukama, pratio je trojac do zaseoka Vicani, te je pozvao policiju.

U automobilu je, prema pisanju Slobodne Dalmacije, bilo još zapaljivih koktela, te je bila sreća što su promašili svoj cilj u prvom trenutku i okrenuli se autom ispred kuće imotskog policijca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije