... / Pogledajte kako su tri maskirana lica zapalili kladionicu u Gornjem Vakufu

06. 03. 2020. u 14:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1595

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona lišili su slobode tri osobe iz Travnika, koje se dovode u vezu da su noćas u Gornjem Vakufu bacili molotovljeve koktele na sedam sportskih kladionica, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Pogledajte kako izgleda unutrašnost zapaljenih kladionica u Gornjem Vakufu

Policija i dalje traga za nepoznatim osobama koje su sinoć u Gornjem Vakufu/Uskoplju zapalile sedam sportskih kladionica, četiri "Sportplus" i tri "Sportplus Win". Dana 6. marta 2020.godine, oko 02.40 sati u PS Gornji Vakuf - Uskoplje, prijavljeno je da su od strane nepoznatih osoba na području Gornjeg Vakufa - Uskoplja u sedam objekata u kojima se nalaze sportske kladionice, bačene zapaljive tečnosti koje su izazvale vatru, usljed čega je na objektima pričinjena materijalna šteta.

Podsjetimo, tri osobe su u noći sa četvrtka na petak bacile zapaljive naprave - Molotovljeve koktele u sedam kladionica u Gornjem Vakufu/Uskoplju (četiri “Sportplus”, tri “Sportplus Win”, op.a.), te počinile veliku materijalnu štetu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova SBK je saopćeno da je oko 2.40 sati iza ponoći u PS Gornji Vakuf – Uskoplje, prijavljeno da su od strane nepoznatih osoba na području Gornjeg Vakufa/Uskoplja u sedam objekata u kojima se nalaze sportske kladionice, bačene zapaljive tečnosti koje su izazvale vatru, usljed čega je na objektima pričinjena materijalna šteta. 
 
"Istraga traje pa ne možemo davati više detalja... Tri osobe su lišene slobode, tako da se i dalje poduzimaju intenzivne mjere na rasvjetljavanju ovog događaja", kazao je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBK, za Radiosarajevo.ba

"Slobodna Bosna" je objavila snimak s nadzorne kamere u jednoj od kladionica u Gornjem Vakufu/Uskoplju. Na snimku se vide tri maskirane osobe koje razbijaju staklo, a zatim ubacuju i zapaljeni Molotovljev koktel.

Pogledajte: 

KOMENTARI (7)