Pogledajte kako izgleda unutrašnost zapaljenih kladionica u Gornjem Vakufu

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako izgleda unutrašnost zapaljenih kladionica u Gornjem Vakufu
Foto: Vrisak.info / Gornji Vakuf: Policija traga za počiniteljima

Policija i dalje traga za nepoznatim osobama koje su sinoć u Gornjem Vakufu/Uskoplju zapalile sedam sportskih kladionica, četiri “Sportplus” i tri “Sportplus Win”.

Gornji Vakuf: Na sedam kladionica bačeni molotovljevi kokteli

Dana 6. marta 2020.godine, oko 02.40 sati u PS Gornji Vakuf - Uskoplje, prijavljeno je da su od strane nepoznatih osoba na području Gornjeg Vakufa - Uskoplja u sedam objekata u kojima se nalaze sportske kladionice, bačene zapaljive tečnosti koje su izazvale vatru, usljed čega je na objektima pričinjena materijalna šteta.

Podsjetimo, nepoznate osobe su u noći sa četvrtka na petak bacile zapaljive naprave - molotovljeve koktele u sedam navedenih kladionica, te počinile veliku materijalnu štetu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova SBK je saopćenoi da je oko 2.40 sati iza pomnoći u PS Gornji Vakuf – Uskoplje, prijavljeno da su od strane nepoznatih osoba na području Gornjeg Vakufa/Uskoplja u sedam objekata u kojima se nalaze sportske kladionice, bačene zapaljive tečnosti koje su izazvale vatru, usljed čega je na objektima pričinjena materijalna šteta. 

"Odmah po zaprimanju prijave, na mjesta događaja izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te pristupili poduzimanju intenzivnih mjera i radnji iz svoje nadležnosti. Na mjesta događaja izašli su i pripadnici Vatrogasnog društva Gornji Vakuf –Uskoplje koji su ugasili vatru. U saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno izvršili su uviđajne radnje na licu mjesta, te poduzimaju i druge aktivnosti u cilju rasvijetljavanja navedenih događaja", saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova SBK.

Uviđaj je još u toku…

Pogledajte kako izgleda unutrašnost ovih zapaljenih kladionica: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije