Hrvatska: Penzioneri će ubuduće moći zadržati svoju i naslijediti penziju partnera!

/ Komentari (2)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Dupla maska

To će možda zaživjeti nekad a možda i nikad a i ako zaživi taj zakon neće imati ko koristiti. Kod nas to Novica,Veseli i Zike nikad ne bi odobrili jer bi morali sebi smanjiti plaću i ostale benifite. Uzimaju i ovako 35 % od porodičnih naslijeđenih penzija a i borcima su oteli ratni staž da bi što kasnije otišli u penziju nebi li ostali bez nje ili je koristili godinu dvije.

Komentator

Svaka cast Hrvatskoj. Kod ovih nasih PIO-va je izgleda upravo suprotan cilj. Citavo nase drustvo ide u pravcu da se radno aktivni ljudi habaju maksimalno. Pomijera se granica za ostvarivanje prava na penziju, pa ko dozivi ... dozivi. Oni malobrojni koji ne budu izneseni iz firme pravo na Bare, mozda i dobiju neku crkavicu od penzije. Ako ne crknu od te crkavice skoro, ne bi me cudilo da PIO napravi mobilne timove koji bi obilazili penzionere i prikracivali im muke.... Sve zbog para ... Dobar i siguran biznis ... Bilo bi smijesno da nije istinito.

/ Najnovije