Hrvatska danas dobija novi sastav Vlade

Radiosarajevo.ba
Hrvatska danas dobija novi sastav Vlade
Arhiv / Ilustracija
Hrvatski Sabor danas bi trebao glasati o novoj Vladi. Imena novih ministara kasno sinoć nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a objavio je lider ove stranke i premijer Andrej Plenković.

Predrag Štromar predložen je za potpredsjednika vlade i ministra graditeljstva. Blaženka Divjak za ministricu nauke, Davor Božinović ide na čelo MUP-a, a Dražen Bošnjaković bi trebao biti ministar pravosuđa.

Kako je rekao Plenković, Tomislav Ćorić preuzima ministarstvo zaštite okoliša. a Marko Pavić ministarstvo rada i mirovinskog sustava. Ministar uprave bit će Lovro Kušćević.

Premijer nije želio otkriti koliko ruku u saboru ima. Kaže da ih ima dovoljno.

"Imamo dovoljno, znate kolika je većina. Ako predlažete toliko ministara, onda imate ruke. Nebitno je tko će sve dignuti ruku, važno je da imamo većinu i da okončamo ovaj proces kako sam najavio. I da se Hrvatska okrene gospodarskom rastu i razvoju, vidjeli ste odluku o kreditiranju Agrokora, vidjeli ste novi zakon o nacionalnoj sigurnosti. Odgovornost HDZ-a je održati stabilnost i funkcioniranje institucija i okrenuti se boljitku svih ljudi", rekao je Plenković.

Također je istaknuo  da je HNS zadovoljan raspodjelom.

"Postoji puno aktera koji bi voljeli destabilizaciju, ali taj film dok sam ja na čelu vlade i HDZ-a neće gledati", poručio je Plenković.

Ovime bi trebala biti okončana višesedmična politička kriza koja je počela kada je Plenković na sjednici vlade krajem aprila smijenio tri Mostova ministra. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije