Plenković: Očekujem dogovor o novoj likvidnosti Agrokora

Anadolija
Plenković: Očekujem dogovor o novoj likvidnosti Agrokora
Premijer Hrvatske Andrej Plenković je izjavio kako u narednih nekoliko dana očekuje dogovor oko nove likvidnosti Agrokora.

Plenković je kazao kako su dogovori Vlade sa Sberbankom prošli u dobrom dijalogu.

Vijesti Državnog zavoda za statistiku (DZS) o rastu BDP-a Plenković je najavio razmotriti tokom popodneva te analizirati koliko smanjenje očekivanog rasta ima veze sa Agrokorom, a koliko sa sezonskim kretanjima.

 "Agrokorov izvanredni povjerenik radi na tome da se postigne cjeloviti dogovor oko nove lividnosti. Očekujem da to bude u narednih nekoliko dana, time bi se zaokružilo sve potrebe za normalno funkcioniranje kompanije praktički u razdoblju izvanredne uprave, omogućio redoviti prihod temeljem poslovanja", izavio je Plenković nakon sudjelovanja na skupu u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca (HUP).

 Nema potrebe za izmjenom zakona o Agrokoru, poručio je Plenković.

Najavio je kako o imenovanju novih ministara u Vladi, umjesto četvorice smijenjenih ministara Mosta, neće govoriti do završetka drugog kruga lokalnih izbora koji će se održati u sljedeću nedjelju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije