... / Hrvati u očaju nakon Vučićevog intervjua u Sarajevu: "Dobro nas je popljuvao..."

06. 03. 2021. u 08:38:00 A. S.

Shares: 285

Istarska Malvazija "loše je vino koje ništa ne valja", a Srbija proizvodi puno bolja vina, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić novinaru i voditelju Senadu Hadžifejzoviću u intervjuu emitiranom u petak u kojem se pravdao zbog saradnje sa ratnim zločinom Vojislavom Šešeljem i podvukao da se od tada promijenio.

Hrvati su u očaju nakon riječi Vučića da je čuvena istarska Malvazija loše vino.

"Vino (Malvazija) je odvratno i nito ne može da ga pije", kazao je Vučić kada je donio BiH donaciju od 5.000 cjepiva protiv covida-19.

Svoje uvrede na račun čuvenog hrvatskog vina, Vučić je izrekao bez posebnog povoda u intervjuu koji je sniman u glavnom gradu BiH, u kojem je predsjendik Srbije, između ostalog, govorio na pitanje koje sve zanima - "je li on pucao na Sarajevo", s obzirom na ratne fotografije iz našeg grada sa sa Jevrejskog groblja.

Jutarnji list je donio naslov "Doznali smo što je Vučić odgovorio na pitanje je li pucao na Sarajevo, a bez povoda je i popljuvao čuveno istarsko vino". 

Portal 24sata donio je naslov "Vučić: Malvazija je odvratno vino, Srbija ima puno bolja".

24sata o Vučiću i čuvenom vinu - undefined

Printscreen: 24sata o Vučiću i čuvenom vinu

Pitanje je bilo potaknuto snimkama opsade glavnog grada BiH kojima je dokumentirano da je Vučić bio u okolici zajedno sa svojim tadašnjim stranačkim šefom i četničkim vojvodom osuđenom zbog ratnih zločina Šešeljem.

Malvazija se ničim izazvana pojavila kao tema u intervjuu kao Vučićev pokušaj da time ilustrira tvrdnju kako Srbi ne cijene dovoljno ono što sami imaju pa tako bezrazložno zbog sentimenata piju loša vina kakvim je okvalificirao čuveno istarsko vino iako su im, po njegovoj ocjeni, na raspolaganju puno bolja koja sami proizvode no ne cijene ih.

Jutarnji list o Vučiću i vinu - undefined

Printscreen: Jutarnji list o Vučiću i vinu

Pitanje o tome je li hodajući sa Šešeljem po brdima oko opsjednutog Sarajeva bio u prilici pucati na naš grad, Vučića je posebno uznemirilo.

"Nisam pucao, ali sam bio na Palama i radio svoj posao", kazao je Vučić ljutito.

Dodao je da se ne želi pravdati jer "nikad u životu nije uzeo snajper".

Zanimljivo, Vučić je na pitanje o svojoj ulozi dok je bio Šešeljev saradnik odgovorio konstatacijom da se "samo magarac ne mijenja", dodajući da nije ništa skrivao kada je odlučio mijenjati političke stranke kojih je bio član.

A na pitanje o otcjepljenju bh. entiteta RS od BiH, sve to je odbacio riječima - "da nije istina da danas neko priča o cijepanjima i stvaranju novih država na Balkanu".  


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (15)