Horor u susjedstvu: Otac prijavljen da je tukao bebu, mališan preminuo

Radiosarajevo.ba
Horor u susjedstvu: Otac prijavljen da je tukao bebu, mališan preminuo
Foto: Wikimedija / Vršac

Beba iz Vršca, stara svega dva i pol mjeseca, preminula je u petak na Institutu za majku i dijete.

Bebu je, kako prenose srbijanski mediji, tukao otac T. M., što je i prijavljeno institucijama. 

Beba je bila u bolnici oko mjesec i pol dana. Nažalost, izgubila je bitku za život.

Majka je s muškom bebom došla na Institut 25. juna, kada je slučaj nasilja u porodici i prijavljen nadležnim institucijama.

"Slučaj nasilja u porodici je policiji u Vršcu prijavljen 25. juna. Ocu je istog dana određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, dok mu je dan posle toga, 26. juna, određen pritvor", rekli su za medije iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu

Dodali su da se T. M. i dalje nalazi u pritvoru.

Vršačko Osnovno tužilaštvo je odmah poslije smrti djeteta izdalo naredbu za obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti dječaka. Poslije ovog tragičnog događaja, slučaj je pripao Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

Tužilac Višeg javnog tužilaštva Nebojša Živković kazao je da bebi funkcije mozga nisu bile ispravne, te da će obdukcija pokazati koji je tačan uzrok smrti.

"Lekari su održavali bebu u životu, ali je ona nažalost preminula. Ocu je određen pritvor, a naložena je obdukcija. Sada čekamo obdukcione rezultate, posle čega će pritvoreni biti saslušan", naveo je Živković, piše Kurir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije