Policajac i njegov prijatelj u Srbiji letvom prebili dvojicu dječaka

Radiosarajevo.ba
Policajac i njegov prijatelj u Srbiji letvom prebili dvojicu dječaka
FOTO: Screenshot / Policajac i njegov prijatelj tuku dva maloljetnika u gradu Vranje na jugu Srbije

Srbijanskim medijima jučer se proširila snimka na kojoj policajac i njegov prijatelj tuku dva maloljetnika u gradu Vranje na jugu Srbije, prenosi Index.hr.

„Blicu“ je potvrđeno da je jedan od napadača pripadnik srbijanske Žandarmerije.

Navodno su dječaci prije toga demolirali kafić Gajba u vlasništvu Aleksića i Stojmenovića. Trgali su i bacali inventar, prijetili noževima. Radnici su pozvali šefove u pomoć, a maloljetnici su pobjegli u gimnazijsko dvorište. Tu su ih, piše „Blic“, vlasnici lokala pretukli.

„Policija je nakon uviđaja u videozapis sa sigurnosnih kamera koje su instalirane u školi ustanovila da su Davor Aleksić iz Vranja, inače pripadnik Žandarmerije, i Miša Stojmenović iz Vranja fizički napali oštećene, maloljetne V. V. i S. D, tako što su ih udarali rukama i nogama, a osim toga, Stojmenović je drvenom letvom udario oštećenog S. D.“, saopćili su iz srbijanskog Tužilaštva.

Policija je oko 23.30 sati obavijestila dežurnog zamjenika da je Miša Stojmenović u bijegu, a Davor Aleksić na odjelu psihijatrije zbog stresa.

Tužilaštvo će za osumnjičene zatražiti pritvor kako ne bi utjecali na svjedoke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije