Horor u Srbiji: Profesor biologije dvije godine silovao 16-godišnju učenicu

Radiosarajevo.ba
Horor u Srbiji: Profesor biologije dvije godine silovao 16-godišnju učenicu
Arhiv / Ilustracija
Više javno tužilaštvo u Leskovcu odredilo je pritvor do 30 dana profesoru biologije M. M. (52) iz OŠ "Radovan Kovačević" u Lebanu, gradu u južnoj Srbiji, zbog sumnje da je silovao bivšu učenicu te škole (16) i zbog ugrožavanja njene sigurnosti.

Silovanje su prijavili roditelji djevojčice 19. decembra u poslijepodnevnim satima, a na zahtjev tužilaštva, izjavu je dala djevojčica u prisustvu stručne ženske osobe Centra za socijalni rad iz Leskovca.

Prema nekim beogradskim medijima, navodna veza između učenice i profesora koji joj je predavao biologiju, trajala je najmanje dvije godine. Profesor je, međutim, negirao sve navode svoje bivše učenice.

Navodi se da djevojčica tvrdi da je sve vrijeme bila silovana pod prijetnjom profesora da nikome ne govori ništa o tome, kako u malom gradu Lebane ne bi izbio skandal.

Zasad se sumnja na silovanje jer je djevojčica ostala pri toj priči, ali tokom istrage će se otkriti cijela istina, objašnjava izvor za Kurir.

Mještani gradića ne mogu vjerovati što se dogodilo, tim prije što je profesor oženjen i ima odraslu djecu.

"Ja sam šokiran, naprosto ne mogu vjerovati. Kod profesora nikad nismo primijetili takve sklonosti", kazao je direktor škole Dragan Veličković.

Ovo je drugi slučaj silovanja maloljetnice u tom dijelu Srbije u posljednjih godinu dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije