Horor u Hrvatskoj: Eksplozija u Rijeci, policija spriječila katastrofu

0
Radiosarajevo.ba
Horor u Hrvatskoj: Eksplozija u Rijeci, policija spriječila katastrofu
Foto: Jutarnji list / Eksplozija u Rijeci

Primorsko goranska policija uhapsila je osobe koje povezuje sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke od kojih je posljednja odjeknula u noći na nedelju.

Sinoć oko pola sata nakon ponoći eksplodirala je zasad nepoznata naprava na Pećinama u Rijeci, a dvije osobe, hrvatskog i njemačkog državljanina koje su sumnjiči za postavljanje su uhapšene, saopštila je u nedelju policijska uprava primorsko-goranska.

Osumnjičene osobe su neposredno prije eksplozije, oko ponoći, zatekli policijski službenici ispred trgovačkog centra u Kostreni pokraj Rijeke, gdje su ostavili eksplozivnu napravu. Osumnjičenici su sa sobom imali i treću eksplozivnu napravu.

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

Policija osumnjičeni dvojac povezuje s eksplozijom 21. maja na Vežici u Rijeci. Tada se oko 23:45 sati dogodila eksplozija ispred tamošnjeg trgovačkog centra. Oštećeno je staklo na vratima trgovačkog centra a također nije bilo ozlijeđenih osoba.

Uviđaj na mjestima sinoćnjim događanja je u tijeku, kao i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti, zaključila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Eksplozija u Rijeci
Foto: Jutarnji list: Eksplozija u Rijeci

Policajcima je na profesionalnom i učinkovitom radu u otkrivanju i hapšenju osoba koje se dovode u vezu sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke čestitao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Njihova predanost u radu garant je sigurnosti građana i zaštite javnog reda i mira", napisao je na Twitteru Božinović, piše Jutarnji list

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije