! / Hrvatska možda dobije još jednu predsjednicu: Kandidaturu potvrdila Dalija Orešković

07. 07. 2019. u 21:21:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 6

Predsjednica START-a i bivša čelnica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković najavila je u nedjelju kandidaturu za predsjednicu Hrvatske poručivši kako se na to odlučila jer joj se čini da su institucije koje bi trebale sudjelovati u borbi protiv korupcije ili potopljene ili pred eutanazijom.

Odluku sam donijela u jeku izbijanja korupcijskih afera u izvršnoj vlasti. Činjenica je da na društvenu nepravdu koju korupcija stvara i koja je ušla u sve pore države i društva niti jedan od do sada istaknutih kandidata ne nudi prihvatljiva rješenja i prihvatljiv odgovor“, rekla je Dalija Orešković u Dnevniku Nove TV.

Čini joj se, kaže, da su u ovom trenutku sve institucije koje bi trebale učestvovati u borbi protiv korupcije ili potopljene ili na najboljem putu da ih se u potpunosti eutanazira kao što je to slučaj s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa.

„Zbog svega toga, smatram da je izuzetno važno progovarati o onim temama za koje sam sigurna da na način na koji ću ja to iznositi i govoriti, neće progovarati niti jedan drugi kandidat“, poručila je Orešković.

NEMA KOMENTARA