Harley Davidsoni okupirali središnji zagrebački trg

Radiosarajevo.ba
Harley Davidsoni okupirali središnji zagrebački trg

Na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 150 Harley Davidson motora iz nekoliko zemalja u okruženju na 2. Harley Davidson Rallyju kojega je povodom 18. obljetnice postojanja organizirala udruga "Pleter Chapters Croatia" koja okuplja vozače ovih motora, javlja Anadolu Agency (AA).

Na okupljanje "2. Zagreb H-D Rally 2018." došlo je najviše gostiju iz Bugarske, ukupno njih 16, a stigli su i vozači i vozačice, odnosno suvozačice, iz Italije, Češke, Srbije, Slovenije te Bosne i Hercegovine kako bi podržali ovaj događaj. Isto tako, vozači ovih motora iz Hrvatske redovito, svake godine odlaze u susjedne zemlje kako bi podržali njihove motorističke manifestacije.

Samir Šećerkadić iz udruge "Pleter Chapters Croatia", koja okuplja hrvatske vozače Harley Davidsona i koja je član krovne svjetske organizacije ljubitelja ovih kultnih motora, istaknuo je kako je svrha ovog trodnevnog rallyja druženje te vožnja kroz Zagreb kako bi se građanima pokazala snaga i ljepota ovih motora, ali i promovirao Zagreb i njegovi turistički potencijali.

Mnogi od posjetitelja odvest će se na svojim motorima, sami ili sa pratnjom, na Jadran i na druga mjesta u Hrvatskoj kako bi iskoristili putovanje za odmor.

Šećerkadić kaže kako Harley Davidson slovi kao skup motor te kako je ulazna cijena za najjeftiniji model oko 10.000 eura, s tim da je gornja granica teško odrediva s obzirom na skuplje modele te mogućnosti nadogradnje koje su stvar svačijeg ukusa i kreativnosti, odnosno dubine džepa.

Bajkeri će se večeras okupiti na jezeru Bundek, a trodnevno događanje završava sutra zajedničkom vožnjom i druženjem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije