Amina Kajtaz: U Zagrebu mi je lijepo, pronašla sam nove prijatelje

A. S.
Amina Kajtaz: U Zagrebu mi je lijepo, pronašla sam nove prijatelje
Amina Kajtaz, najbolja plivačica Bosne i Hercegovine, nedavno je na mitingu u Dubrovniku isplivala novi državni rekord  u disciplini 100 metara delfin (1.00,08). 

Učesnica Ljetnih olimpijskih igara u Rio de Janeiru, u Hrvatskoj je isplivala B norma za učešće na Svjetskom prvenstvu, a to je ujedno preduvjet za odlazak na Olimpijadu

Lijepa Mostarka, u razgovoru za Radiosarajevo.ba, tvrdi da je zadovoljna trenutnom formom i da joj je uspjeh u Dubrovniku dodatna motivacija uoči narednih izazova.

“Iskrena da budem, malo sam sada umorna kako smo imali veoma naporan period. U ovom trenutku mi je najvažnija forma, tako da sus vi rezultati u drugom planu. Ono što me posebno zanima je Europsko prvenstvo u Glasgowu, gdje me očekuje jaka konkurencija. U Škotskoj se nadam dobrim rezultatima”, kaže Kajtaz.

Osim nastupa na EP-u, Aminu za mjesec i po očekuje i nastup na Mediteranskim igrama u Tarragoni.

 “Za nastup u Španiji se neću posebno spremati, jer sam planira da formu tempiram za Europsko prvenstvo, koje mi je mnogo bitnije. Na oba takmičenja idem bez opterećenja, jer sam u Dubrovniku izborila B normu za Svjetsko prvenstvo”, navodi Kajtaz.

Amina Kajtaz - undefined

Privatni album : Amina Kajtaz

Za naš portal, Amina je govorila i o životu u Zagrebu u koji je došla prošle godine kada je potpisala za zagrebačku Mladost.

 “Sada sam se većinom snašla. U Zagrebu mi je lijepo, ali slabije izlazim. Pronašla sam nove prijatelje, ali uglavnom vrijeme provodim na bazenu. Kolege su jako dobre i svi su fokusirani na rad, tako da mi to daje dodatnu motivaciju”, naglasila je Kajtaz.

Kada s njom razgovaramo o Mostaru, Amina uvijek uzdahne. Ljubav prema gradu na Neretvi je nešto iznad svega i s ničim drugim se ne može porediti. 

 “U Mostaru su mi ostali roditelji, s kojima sam svakodnevno u kontaktu. Naravno, tu su i prijatelji koje odmah odem posjetiti čim dođem u Mostar. Putevi su nam trenutno na različitim stranama, ali svi znamo da ćemo jednog dana ponovo biti skupa”, podvukla je Kajtaz, dodavši da i Fudbalski klub Velež zauzima posebno mjesto u njenom srcu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije