Gradonačelnik Nikšića držao ispružen srednji prst tokom himne Crne Gore. Podnesena krivična prijava

4
Radiosarajevo.ba
Gradonačelnik Nikšića držao ispružen srednji prst tokom himne Crne Gore. Podnesena krivična prijava
Foto: Screenshot / Youtube / Marko Kovačević za vrijeme himne Crne Gore

U radnjama predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića stiču se elementi krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore, te će protiv njega biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio to krivično djelo, saopšteno je danas, 5. jula, iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je nikšićka policija, u odnosu na video zapis koji je nastao 3. jula prilikom boravka Kovačevića na svečanosti obilježavanja 13 godina rada JU "Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić" prilikom intoniranja državne himne, upoznala nadležnog tužioca i preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti, prenose crnogorski mediji. 

"Nakon ocjene spisa predmeta postupajući tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću se izjasnio da se u radnjama predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića stiču elementi krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore, te će protiv njega biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo", zaključuje se u saopštenju.

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

Mediji su prenijeli da je Kovačević držao ispružen srednji prst tokom intoniranja himne.

Kovačević je kazao da nikakve skrivene namjere u položaju njegove ruke na ceremoniji u Nikšiću nije bilo, te da je u toku hajka protiv njega po političkoj, nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

Kovačević je sinoć saslušan u nikšićkoj policiji. Medijima je nakon saslušanja kazao da Tužilaštvo promptno reaguje kada se nekome ne sviđa na koji je način neko ustao ili u kom položaju drži ruke, ali imamo šutnju na priče iz SKY aplikacije da Milo Đukanović prima 300.000 sedmično od švercera cigareta.

Kovačević je na saslušanju rekao da je namještao sat i kaiš od sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije