Pretresi širom Crne gore, više osoba uhapšeno

0
Radiosarajevo.ba
Pretresi širom Crne gore, više osoba uhapšeno
Foto: RTCG / Ilustracija / Crnogorska policija

Nekoliko kompanija i fizičkih lica za koje se vjeruje da su umiješani u šverc cigareta na meti su Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Crne Gore, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

U Nikšiću je, kako saznaje portal RTCG, uhapšeno više osoba, a pretresi se vrše na više lokacija širom Crne Gore.

Tužilaštvo Crne Gore posebno interesuju cigarete koje je zaplijenila crnogorska carina u Luci Bar u septembru prošle godine. Njih je, kako je pisao portal RTCG poslala kompanija iz Libije, a trebalo je da završe u Srbiji.

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Cigarete su stigle u Bar brodom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, nakon čega su pokušali da ih transportuju dalje prema Srbiji. U tome, međutim, nisu uspjeli jer je Srbija zabranila uvoz tih cigareta.

Nakon toga je uslijedio pokušaj da se predstavi kao da će te cigarete biti opet utovarene na brod radi transporta prema nekoj trećoj desetinaciji, ali ni to se nije desilo.

Carina sumnja da je u pitanju bio plan da se nadležni državni organi zavaraju, s ciljem da ove cigarete budu iznijete iz Luke Bar i prebačene na crnogorsko crno tržište.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije