Građanka BiH pisala Milanoviću: Da li Vam se gade glasovi Bošnjaka Hrvatske?

7
Radiosarajevo.ba
Građanka BiH pisala Milanoviću: Da li Vam se gade glasovi Bošnjaka Hrvatske?
Foto: Ivica Galović / Pixsell / Zoran Milanović

U trodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini prošlog je vikenda boravio predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

Mnogi građani su se našli uvrijeđenim jer je upravo za posjetu BiH odabrao period kada se obilježavala godišnjica genocida u Srebrenici.

“Iskreno, nisam mislio da će to bilo koga smetati. Ne mislim da dolazim kao neprijatelj. Bosna i Hercegovina je prijateljska, susjedna država... Ulazak u intimni prostor Bosne i Hercegovine nije moje pravo. Ova država je ipak naš politički interes. Mi smo susjedi", poručio je Milanović kada se našao na udaru brojnih kritika povodom toga.

Ovim povodom mu je i građanka BiH hrvatskog porijekla, Ajša Telalović, poslala otvoreno pismo.

Upitala ga je zbog čega se ne odrekne glasova Bošnjaka, Srba, Roma, Albanaca, Jevreja ili drugih građana RH koji se ne izjašnjavaju kao Hrvati a koji glasaju za osobu koja se izjašnjava kao Hrvat?

Pored toga što je za posjetu izabrao taj period također je odbio da dođe u zvaničnu posjetu Predsjedništvu BiH, kazavši kako tamo neće otići dok je na funkciji člana Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji "nije legitiman".

Tokom posjete našoj zemlji, Milanović je konstantno ponavljao da je "hrvatski narod konstitutivan narod", te da hrvatske predstavnike "moraju ga birati građani hrvatske nacionalnosti".

S obzirom na navedeno ponašanje, hrvatski predsjednik se našao na udaru brojnih kritika prije svega probosanskih zvaničnika u našoj zemlji, ali i građana Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije