Građani se pripremaju za Uskrs, gužve na tržnicama i na ulicama Zagreba

0
AA
Građani se pripremaju za Uskrs, gužve na tržnicama i na ulicama Zagreba
AA / Zagreb

Uoči katoličkog blagdana Uskrsa pojačane su gužve na zagrebačkim tržnicama i na ulicama, a građani se tek djelomično pridržavaju epidemioloških preporuka tako da dio njih nosi maske u gužvama na otvorenom.

Danas je blagdan Velikog petka, na koji se diljem Hrvatske održavaju katoličke procesije, a građani se kupnjom tradicionalnih prehrambenih namirnica pripremaju za obilježavanje Uskrsa, koji ove godine pada 4. aprila.

Unatoč najavi kako će u Gradu Zagrebu nošenje maski biti obavezno za sve građane koji borave i na otvorenim prostorima, privremena nositeljica dužnosti zagrebačke gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević tu je odluku odbacila kao pretjeranu i teško provedivu.

Broj zaraženih u Hrvatskoj dostiže ponovno kulminaciju, a građani se na otvorenom tek djelomično pridržavaju preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske prema kojima su maske obavezne u gužvama i na otvorenom prostoru.

Gužve su primijetne posebno na tržnicama, a u ribarnicu na Tržnici Dolac, COVID redar propušta građane pazeći da broj osoba ne prijeđe propisani.

Uz cvijeće, građani danas kupuju tradicionalne uskrsne namirnice kao što su kuhana šunka, mladi luk, bakalar, riba, rotkvice, jaja...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije