Podrška kolegicama: Goran Bogdan u haljini uz poruku 'Nisam tražila, što nije jasno?'

Radiosarajevo.ba
Podrška kolegicama: Goran Bogdan u haljini uz poruku 'Nisam tražila, što nije jasno?'
Printscreen / Goran Bogdan

Glumac Goran Bogdan (40) objavio je na svom Instagram profilu fotografiju na kojoj pozira u ružičastoj haljini s uzdignutim srednjim prstom.

Glumac je ovom objavom na društvenim mrežama poslao ozbiljnu poruku te dao podršku silovanim ženama među kojima su i njegove kolegice. Podupire njihovu borbu protiv seksualnih predatora i ističe ovaj problem.

"Nisam tražila...šta nije jasno", napisao je glumac u objavi, a dodao je i hashtagove kao što su #nedamtesestro #dostajebilo #nopasaran.

Poruku podrške za srpsku glumicu Danijelu Štajnfeld poslala je i Jelena Veljača.
"Ovako izgleda prava heroina. Hvala ti", napisala je Veljača uz njenu fotografiju.

Podsjetimo, Glumica Milena Radulović progovorila je početkom godine o seksualnom zlostavljanju od strane vlasnika škole glume, Miroslava Mike Aleksića.

Svoju potresnu priču o tome kako je silovana ispričala je još ranije i srpska glumica Danijela Štajnfeld.

Iz New Yorka, u kojem Danijela posljednjih godina živi i radi, vratila se u Beograd kako bi prijavila Branislava Lečića, glumca, redatelja i bivšeg ministra kulture.

Optužila ga je za silovanje koje se dogodilo 2012., a uz iskaz tužiteljstvu je predala i snimku razgovora s Lečićem nakon ovog strašnog čina, u kojem on ne negira da se i dogodio. Mučne detalje ispričala je za Insajder.

Svojim priznanjima Danijela i Milena potaknule su lavinu priznanja u regiji. Brojne glumice i druge javne osobe progovorile su o svojim iskustvima sa seksualnim zlostavljanjem, a u svemu su ih podržale i njihove kolege.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije