Gong: Dobili smo dojave o organiziranom prijevozu birača autobusima u BiH

Radiosarajevo.ba
Gong: Dobili smo dojave o organiziranom prijevozu birača autobusima u BiH

Iz nevladinog udruženja Gong čiji promatrači nadziru današnje hrvatske predsjedničke izbore dobili su dojave o organiziranom prijevozu na birališta u Bosni i Hercegovini.

"Troškovi prijevoza birača do birališta zapravo su troškovi izborne promidžbe kandidata ili kandidatkinje", kažu iz Gonga, no, kako ističu "to se ne bi trebalo tako tretirati samo ukoliko, kako je to DIP utvrdio na prethodnim predsjedničkim izborima, na autobusima nema oznaka kandidata, a uslugu prijevoza mogu koristiti svi birači pod jednakim uvjetima", prenosi Jutarnji list.

Na ovim hrvatskim predsjedničkim izborima, "zabilježen je porast birača koji su registrirani po službenoj dužnosti temeljem nove osobne iskaznice s adresom prebivališta u inozemstvu i to u BiH, Njemačkoj i Srbiji. I dok je u BiH i Njemačkoj povećan i broj biračkih mjesta, u Srbiji je smanjen. Navedenim izazovima posebnu pažnju će posvetiti Gongove promatračice i promatrači koji u mobilnim timovima promatraju biračka mjesta u Bosni i Hercegovini te Srbiji", dodaje se u saopćenju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije