Godišnjica Oluje: Hrvatska slavi najveću pobjedu u Domovinskom ratu

/ Komentari (12)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Kakva crna hrvatska

Za početak, ako su oni sve oslobodili i spasili nas, zanima me samo ko nas je prije toga tri i pol godine spašavao i čuvao?! I ko je čuvao Hrvatsku? Ustvari, mi smo njima sve to vrijeme čuvali ovaj prostor ovdje. Što bi bilo da smo mi pali? Gdje bi Hrvatska bila danas? Bila bi na onoj liniji Karlovac-Karlobag-Virovitica dolje! Prvenstveno smo mi, Peti korpus, sudjelovali u oslobađanju hrvatske teritorije. Mi smo ušli u hrvatsku teritoriju, oslobođali Plitvice, Rakovicu, Korenicu…”, Postrojbe Armije BiH su oslobađale Plitvice, Rakovicu i Korenicu pa bi ih Hrvatska zbog toga trebala odlikovati.

Je li prisutan...

LOJAVO-MASNI pRECEDNIK

Starmo1922

Dogovoreni rat. Žali bože sirotimje s obje strane koja je ginula da bi se guzonje bogatile.

Jeli vas stid

Obilježavati nekakvu oluju a srbi su vam zauzeli pola HR. Da niste dobili pomoć od Amera i Bošnjaka nikad je nebi oslobodili. Oluja je najveća prevara pa srbi su sami otišli sa tih prostora. Jadovi jedni

Ralle

>>Za početak, ako su oni sve oslobodili i spasili nas, zanima me samo ko nas je prije toga tri i pol godine spašavao i čuvao?! I ko je čuvao Hrvatsku? Ustvari, mi smo njima sve to vrijeme čuvali ovaj prostor ovdje. Što bi bilo da smo mi pali? Gdje bi Hrvatska bila danas? Bila bi na onoj liniji Karlovac-Karlobag-Virovitica dolje! Prvenstveno smo mi, Peti korpus, sudjelovali u oslobađanju hrvatske teritorije. Mi smo ušli u hrvatsku teritoriju, oslobođali Plitvice, Rakovicu, Korenicu…”, Postrojbe Armije BiH su oslobađale Plitvice, Rakovicu i Korenicu pa bi ih Hrvatska zbog toga trebala odlikovati. ka Kakva crna hrvatska<< Samo se ti tjesi..dovoljna je ona čuvena rečenica: "dugo.smo vas čekali generale" koju.je izrekao ratni zločinac Dudakovic generalu HV-a, generalu Čermaku, da svima bude jasno ko.je.koga odbranio..odrpanci tzv.armije vise nisu imali.sta jesti..da ne.govorim koliko puta im je hrvatska vojska, helikopterom dostavljala streljivo i hranu..al bosnje.ne bi bile bosnje kada bi to pamtile..zaboravili cim je rat stao..

Oluja

Je bila akcija etničkog čišćenja ne srba. To je uvijek bila srpska zemlja.

Bosanci

Da nije bilo bosanaca nebi ni postojala hrvatska

Cor

https://www.logicno.com/politika/glavni-urednik-njemackih-mainstream-novina-ispricava-se-zbog-izvjestaja-vezanih-uz-covid-koji-su-izazivali-strah-i-paniku.html

zoma

"Oluja" je zakon

zoma

Da nije bilo bosanaca nebi ni postojala hrvatska ka Bosanci Da čuvali ste hotele i odmarališta po Jadranu!Pravi Hrvati muslimani su ginuli za RH.Slava im i čast do vijeka!

Zagreb ne zaboravlja

Posebno se ističu Bošnjaci koji su herojski, do kraja, branili Hrvatsku Kostajnicu i Cetingrad, gdje ih je i prije rata najviše živjelo. Grad Petrinju, također, branili su, najvećim dijelom, Bošnjaci iz Krajine. Prvi načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general Anton Tus kazao je: “Za vrijeme Domovinskog rata nije bilo postrojbe u kojoj nije bilo Bošnjaka”. – Bili smo najbrojnija manjina u odbrani Hrvatske, a borili smo se na svim frontovima od Vukovara do Dubrovnika. Neki od ratnih veterana Bošnjaka, nažalost, ni do danas nisu riješili status branitelja, status državljana, unatoč dodijeljenim spomenicama 1991-1995., a neki su bili vojnici i časnici iz profesionalnih brigada Hrvatske vojske (HV). Ovo ističem kao najznačajniji povijesni čin, kojim se potvrđuje sudjelovanje generacija Bošnjaka u događajima i aktivnostima koje su omogućile stvaranje samostalne Republike Hrvatske – kaže Hamdija Malić, porijeklom iz Cazina, predsjednik Udruženja Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske.

Lola

>>Obilježavati nekakvu oluju a srbi su vam zauzeli pola HR. Da niste dobili pomoć od Amera i Bošnjaka nikad je nebi oslobodili. Oluja je najveća prevara pa srbi su sami otišli sa tih prostora. Jadovi jedni ka Jeli vas stid<< Otisli su, da. A oni koji nisu htjeli, krvnicki su ubijani i spaljivani.

/ Najnovije