Gaf u Skoplju: Mediji ismijali predsjednicu Hrvatske zbog haljine i cipela

Radiosarajevo.ba
Gaf u Skoplju: Mediji ismijali predsjednicu Hrvatske zbog haljine i cipela
Foto: Hina / Neobična haljina hrvatske predsjednice postala predmet ismijavanja
Brojni hrvatski mediji kritizirali su predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović zbog odjeće koju je odjenula tokom službenog posjeta Makedoniji, gdje se sastala sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Naime, novinari portala Index.hr zamjerili su joj što je crvenim tepihom s makedonskim predsjednikom Đorgeom Ivanovom prošetala u neobičnim satenskim cipelama. Ipak, ponajviše ih je "zabrinuo" njen outfit tokom susreta s čelnicima država Balkana.

"Za susret s čelnicima država Balkana izabrala je haljinu s crno-bijelim prugama i crni sako, a srećom satenske cipelice s početka priče nisu joj pristajale uz ovu kombinaciju pa ih je zamijenila jednostavnim crnim lakiranim salonkama", istaknuli su mediji.

Dodali su kako je glavni problem ovog puta bila prugasta haljina, koja se pokazala problematičnom, te je predsjednici Hrvatske zamjereno što je ova haljina pred televizijskim kamerama izgledala "kao da vibrira".

"S obzirom na to da je godinama u fokusu javnosti te je odradila brojne televizijske intervjue, ovakva početnička greška od predsjednice ipak je neočekivana", zaključuju modni analitičari.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije