Tukla mališane: Vaspitačici iz Doma za nezbrinutu djecu uslovna kazna zatvora

Radiosarajevo.ba
Tukla mališane: Vaspitačici iz Doma za nezbrinutu djecu uslovna kazna zatvora
Facebook/Screenshot / Đurđija Alempijević

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je danas na uslovnu kaznu zatvora Đurđiju Alempijević, vaspitačicu iz Doma za nezbrinutu djecu u Zvečanskoj, koja je optužena nakon što se u javnosti pojavio snimak na kom se vidi kako fizički zlostavlja mališane.

Alempijević će naredne tri godine biti na uslovnoj slobodi, a ukoliko u tom periodu počini drugo krivično djelo, biće automatski poslata u zatvor na osam mjeseci.

Istom presudom, izrečena joj je i mjera zabrane rada u struci u naredne četiri godine, javlja Nova.rs

Ova vaspitačica optužena je da je tokom svog radnog vremena u Centru u Zvečanskoj ošamarila djevojčicu E. S. i ostavila je samu na pultu za presvlačenje.

Đurđija Alempijević - undefinedFacebook/Screenshot: Đurđija Alempijević - bahata vaspitačica

Takođe, ona je optužena da je dječaka M. N., kojeg je nosila, uhvatila za ruku i grubo bacila u krevet, a zatim fotografisala jedno neidentifikovano dijete u krevecu pored. Takođe je E. S. ostavila određeno vrijeme na pultu za presvlačenje bez ikakvog nadzora.

Snimak na kom je sve to zabilježeno, a koji je prošlog ljeta šokirao javnost, načinila je Maja Jelić, majka jednog od štićenika iz Centra u Zvečanskoj. Odbrana je insistirala da se ovaj snimak ne izvodi kao dokaz jer nije legalno pribavljen, ali je drugostepeni sud naložio prvostepenom da snimak ipak uvrsti u dokaze.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije