Erdogan pohvalio Vučića: Visoko cijenim hladnokrvnu reakciju u krizi na Kosovu

Radiosarajevo.ba
Erdogan pohvalio Vučića: Visoko cijenim hladnokrvnu reakciju u krizi na Kosovu
Foto: AA / Recep Tayip Erdogan i Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, koji je naglasio da visoko ceni hladnokrvnu i mudru reakciju Vučića i vlasti u Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, koji je naglasio da visoko cijeni hladnokrvnu i mudru reakciju Vučića i vlasti u Srbiji.

Aleksandar Vučić je u polusatnom razgovoru upoznao Erdogana s detaljima teškog incidenta na sjeveru Kosova i iznio sve činjenice koje su tome prethodile. 

Vučić je istakao da je Srbija ulagala i nastavit će da ulaže u mir i budućnost. Ipak, Vučić je naglasio da nikome na svijetu ne može dozvoli ponižavanje sopstvenog naroda i države, saopćila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Predsjednik Erdogan je naglasio da visoko cijeni hladnokrvnu i mudru reakciju predsjednika Vučića i vlasti u Srbiji i rekao da vjeruje da svi problemi na Kosovu mogu i moraju da budu rješavani mirnim putem.

Dvojica predsjednika saglasila su se da snaga rukovođenja nije u izazivanju nemira i krvoprolića, već u rješavanju brojnih naslijeđenih problema.

Vučić i Erdogan su analizirali bilateralne odnose i konstatirali da su oni u daljem usponu i da očekuju još bližu saradnju između dvije zemlje i razvoj najbližih prijateljskih odnosa dva naroda.

Tokom večerašnjeg razgovora dogovoreno je da predsjednik Srbije uskoro ode u zvaničnu posjetu Ankari, na poziv predsjednika Erdogana, navedeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije