Vučić: Ni sa Srbijom ni sa Srbima se više ne mogu igrati

Radiosarajevo.ba
Vučić: Ni sa Srbijom ni sa Srbima se više ne mogu igrati
Ured predsjednika Srbije / Mogherini i Vučić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sinoć je izjavio kako više nikad neće dopustiti da se dogode "Oluja" i "Bljesak". "U moje vrijeme više neće biti srpskih poraza", poručio je Vučić

"Zahvaljujući oštroj, pametnoj i odgovornoj politici, jasno smo stavili do znanja da se ni sa Srbijom ni sa Srbima ne mogu igrati", izjavio je Vučić za Radio-televiziju Srbije (RTS) poslije sastanka sa visokom predstavnicom EU Federicom Mogherini nakon incidenata na Kosovu u kojima je uhapšen visoki dužnosnik Vlade Srbije Marko Đurić.

Mogherini je  izrazila u Beogradu žaljenje zbog jučerašnjih incidenta na Kosovu i poručila da se takve stvari više ne smiju ponoviti.

"Ono što se dogodilo jučer, ne smije se ponoviti. Europska unija očekuje očuvanje mira uz mudar i suzdržan pristup", naglasila je Mogherini koja se sastala s Vučićem.

Vučić kaže kako je Mogherini došla u Beograd "zato što zna" koliko je incident na Kosovu ostavio "teške posljedice na Beograd i na srpski narod" na Kosovu.

U intervjuu za RTS predsjednik Srbije istaknuo je da s Mogherini imao "otvoren razgovor" i ukazao joj kako Beograd vidi situaciju vezanu uz Kosovo.

"Ukazao sam na činjenice i to je najvažnije... Naš interes je da očuvamo mir i stabilnost, a to možemo samo tako da ne ugrožavamo sigurnost Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić.Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije