Đukanović o Krivokapiću: Nemoralno je insinuirati da ja organizujem proteste

3
Radiosarajevo.ba
Đukanović o Krivokapiću: Nemoralno je insinuirati da ja organizujem proteste
Foto: EPA-EFE / Milo Đukanović / Arhiva

Krajnje je nemoralno od premijera Krivokapića da insinuira da ja organizujem proteste koji mu se ne sviđaju”, poručio je to danas predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Dodao je i to kako ga nijedan pojedinac, pa ni Zdravko Krivokapić, ili loša Vlada, ne mogu isprovocirati.

Uzaludni su pokušaji da svo svoje neznanje, neposvećenost i nepostojanost pokušava prikriti time što će papagajski dosadno za sve okriviti bivšu vlast”, kaže Đukanović.

Sada je, smatra on, Krivokapić krenuo da to čini i prema njemu lično.
“Poznato je, a o tome je u trenucima euforičnog raspoloženja nakon pobjede na izborima govorio i sam premijer, da sam uložio i ulažem sav napor da se izvršna vlast konstituiše, i da što kvalitetnije profunkcioniše. Činio sam to i činim zbog odgovornosti prema Državi za čiju sam obnovu, za razliku od premijera, bez ostatka radio i izvjesno glasao. I za čiji napredak i dalje radim. Iako imam sve manje poštovanja prema Vladi i njenom premijeru. Jer iz dana u dan sabiram sve više utisaka da neznanje nije jedini i najvažniji razlog njihovog neodgovornog upravljanja državom”, saopćio je Đukanović na Twitteru.


Ne mora, kako kaže Đukanović, premijer da brine da iza bučne kritike Vlade ovih dana skriveno stoji on.

“Ne samo zato što se ne skrivam kada kritikujem, nego zato što nikad nisam, a i neću, preduzeti ništa što bi potencijalno ugrožavalo stabilnost Crne Gore”, naveo je.

Dodao je da vjeruje da svi zajedno imaju političke zrelosti i kapaciteta da sačuvaju mir, da pokažu odgovornost prema strateškim državnim ciljevima za koje su se svi deklarisali, kao i prema svim građanima Crne Gore, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali.

Podsjetimo, Krivokapić je danas pozvao Đukanovića da ne destabilizuje državu i da narod koji je, tvrdi on, izveo na ulice pozove da se vrati kućama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije