Đukanović: Izbori su pokazali da je Crna Gora demokratska država

Anadolija
Đukanović: Izbori su pokazali da je Crna Gora demokratska država
Foto: EPA / Milo Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da su nedavni parlamentarni i lokalni izbori u toj zemlji potvrdili napredak u demokratskom razvoju crnogorskog društva, javlja Anadolu Agency (AA).

Đukanović je, povodom Međunarodnog dana demokratije, kazao da je obaveza Crne Gore da nastavi da unapređuje demokratiju, slobodu, jednakost, ljudska prava i vladavinu prava.

"Naša je obaveza da ohrabrujemo demokratsku participaciju, budemo transparentni i odgovorni. Nedavni izbori potvrdili su napredak u demokratskom razvoju crnogorskog društva. Pokazali su da Crna Gora razumije proces demokratije i potvrdili važnost snaženja demokratskih institucija, uključujući i kapacitete koji će jačati otpornost u odnosu na sve brojnije forme manipulacija i dezinformacija", kazao je Đukanović.

Istakao je da se samo uz puno učešće, odgovornost i saradnju može jačati povjerenje i napredovati ka cilju da najviše vrijednosti demokratije budu stvarnost svakog pojedinca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije