Policija na više lokacija u Zagrebu: "Vojska Strelkova i Limonova" poslala dojave o bombama?!

3
Anadolija
Policija na više lokacija u Zagrebu: "Vojska Strelkova i Limonova" poslala dojave o bombama?!
Foto: EPA-EFE / Policija u Zagrebu (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Zbog dojave koja je oko 15.30 sati stigla na adresu hrvatske policije i više medijskih kuća, pet lokacija na području glavnog hrvatskog grada Zagreba pretražuje se zbog opasnosti od postavljenih bombi.

Hrvatski mediji prenose kako je u prijetnji upućenoj hrvatskoj policiji i nekolicini medija navedeno kako je C4 eksploziv postavljen na nekoliko lokacija u gradu.

Dojava upozorava da su u Zračnu luku "Franjo Tuđman" postavili 12 bombi, u dvije policijske stanice šest bombi, dok su na dvije lokacije na kojima je smješten lanac brze hrane McDonalds postavljene tri bombe.

Teška nesreća kod Makarske: Autobus sletio 60 metara u provaliju

Teška nesreća kod Makarske: Autobus sletio 60 metara u provaliju

Autori prijetnje su potpisani pseudonimom "Vojska Strelkova i Limonova*", a u svojoj poruci izražavaju stavove protiv NATO saveza te podršku Rusiji i režimu Vladimira Putina.

*Igor Girkin, poznatiji pod pseudonimom Igor Ivanovič Strelkov, je ruski nacionalistički militant poznat kao komandant oružanih snaga samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) i jedna od ključnih ličnosti Rata u Istočnoj Ukrajini. Eduard Limonov je ruski pisac koji je u ljeto 1992. godine, u društvu ratnog zločinca Radovana Karadžića, sa Zlatišta pucao na opkoljeno Sarajevo. Umro je u martu 2020.

U poruci upućenoj elektroničkom poštom se spominje osveta za "naci koljače iz Azova, zločine Crne Legije, Jasenovac, Đavolju Brigadu koja je ratovala u Staljingradu i zločine tokom Oluje".

Riječ je o prijetnji koja dolazi dan nakon javnog izraza podrške hrvatskog premijera Andreja Plenkovića ideji da se ukrajinski instruktori obučavaju u Hrvatskoj, čemu je predsjednik Zoran Milanović izrazio protivljenje, ocijenivši kako bi to bilo uvlačenje Hrvatske u rat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije