Drama u Slavonskom Brodu: Mladić mahao pištoljem, policija ga savladala

Radiosarajevo.ba
Drama u Slavonskom Brodu: Mladić mahao pištoljem, policija ga savladala
Brodportal / Incident u S. Brodu

U porodičnoj kući u ulici Eugena Kvaternika u Slavonskom Brodu danas se odvijala prava drama.

- Jedan građanin se zatvorio u kuću, službenici policije izašli su na teren. Radi mjera predostrožnosti osigurali su cijelo područje te se utvrđuju okolnosti događaja - rekao je Stjepan Kukura, policijski službenik za odnose s javnošću PU Brodsko-posavske.

U jednom trenutku mladić se polugol popeo na krov kuće i počeo vikati da nikud ne ide.

Kako je izvijestio Večernji list,  policija ga je na kraju ipak uspjela svladati i odvesti. Mladić navodno ima psihičkih problema.

- Mladićeva majka odvezena je na ispitivanje nakon što se posvađala sa svojim 25-godišnjim sinom. On je nakon svađe počeo mahati pištoljem, a kad su mu ga oduzeli, pobjegao je u kuću - ispričao je jedan susjed.

Prema neslužbenim informacijama, policija je mladića svladala u dvorištu i oduzela mu pištolj s kojim je mahao, ali on je potom otrčao i zabarikadirao se u kuću. Policija je iz kuće uspjela izvući mladićevu majku koja se prvo opirala, a potom je, prema pričama očevidaca, odvezena policijskim vozilom, vjerovatno na ispitivanje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije