Drama u školi: Učenik se pokušao otrovati tabletama

Radiosarajevo.ba
Drama u školi: Učenik se pokušao otrovati tabletama
U Osnovnoj školi “Karađorđe” u beogradskom naselju Ostružnica, učenik osmog razreda onesvijestio se danas pored školskog toaleta, zbog čega je odmah prevezen u kliniku.

"Danas u 9 sati dobili smo poziv iz OŠ Karađorđe u Ostružnici. Dječak od 14 godina bio je pospan, navodno zbog tableta koje je sinoć popio. Odmah je prevezen u Tiršovu", rekli su iz beogradske Hitne pomoći.

Kako piše Blic, iz škole nisu željeli potvrditi ovaj slučaj.

"Direktorica je trenutno na drugoj liniji, a onda odmah kreće u Centar za socijalni rad", rekli su iz škole "Karađorđe".

U izjavi za druge beogradske medije, direktorica je objasnila da "nikakve tablete nisu nađene pored dječaka te kako pretpostavlja da se radi o epileptičnom napadu, kao i da je učenika pronašao drugar u toaletu".

"Dječak uzrasta 14 godina pregledan je danas u Hitnoj pedijatrijskoj ambulanti Univerzitetske dječije klinike u Tiršovoj zbog krize svijesti. Nakon analiza i dijagnostike dati su savjeti za dalje liječenje, a dječak je upućen na pregled kod specijaliste u drugoj instituciji", rekao je doktor Zoran Radojičić, direktor Dječije klinike.

Kako nezvanično saznaje Blic, 14-godišnji dječak je sinoć popio veći broj tableta zbog ljubavnih problema, zbog čega je danas bio izrazito pospan s takozvanom "krizom svijesti".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije