Petarda bebi raznijela šaku, hitno operirana

Radiosarajevo.ba
Petarda bebi raznijela šaku, hitno operirana
ATV / Petarde / Ilustracija
Djevojčica stara 18 mjeseci primljena je danas na hirurško odjeljenje novopazarske Opšte bolnice s teškim povredama desne šake prouzrokovanim, kako nezvanično saznaje Blic, eksplozijom petarde.

Prema nezvaničnim saznanjima beba je povrijeđena oko podneva u porodičnoj kući u jednom selu nadomak Novog Pazara.

"Roditelji su ispričali da je bebu u krilu držala baba koja joj je u jednom trenutku dala petardu. Da li je petarda već bila zapaljena ili se zapalila dok se dijete njome igralo nije jasno, ali je ubrzo eksplodirala i bukvalno djevojčici raznijela desnu šaku", ispričao je izvor.

Roditelji su dijete hitno prevezli do novopazarske Opšte bolnice gdje su ljekari konstatirali kompletno zdrobljavanje palca, kažiprsta i dijela desne šake.

"Dijete je hitno operirano i nakon toga sanitetom, uz pratnju medicinske ekipe, upućeno na Odjeljenje za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Instituta za majku i dijete u Beogradu", kaže glasnogovornica ove zdravstvene ustanove doktorica Suada Gicić Skenderi.

Prema nezvaničnim saznanjima, djevojčici su već amputirana dva prsta, a ljekari u Beogradu će pokušati da sačuvaju treći prst i saniraju teške povrede šake.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije