Drama u bh. komšiluku: Mladić nožem pokušao ubiti muškarca pa divljao i razbijao po hotelu

0
Hina
Drama u bh. komšiluku: Mladić nožem pokušao ubiti muškarca pa divljao i razbijao po hotelu
Foto: Hrvatska policija / Hrvatska policija, Ilustracija

Mladić (26) iz Pule u stanu je nožem izbo i teško povrijedio 54-godišnjaka, nakon čega je divljao i razbijao inventar po pulskom hotelu.

Sve se odigralo u subotu, a 26-godišnjak se nije smirio ni nakon upozorenja policije te je, zbog stanja u kojem se nalazio, prevezen u bolnicu.

Istragom je to otkrila i istarska policija koja je 26-godišnjaka, po izlasku iz bolnice, u ponedjeljak popodne uhapsila i krivično prijavila zbog pokušaja ubistva.

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

Inače, prema nedjeljnom policijskom izvještaju, utvrđivale su se sve okolnosti teškog povrijeđivanja 54-godišnjeg muškarca koji je pronađen na ulici te je prevezen u bolnicu i zadržan na liječenju.

U hotelu u obližnjoj Amfiteatarskoj ulici policajci su zatekli muškarca koji je prethodno razbijao hotelski inventar, a s protupravnim ponašanjem nastavio je i u policijskom vozilu, pa je zbog stanja u kojem se nalazio prevezen u bolnicu.

Nakon što je otpušten iz bolnice, policija ga je uhapsila jutros te predala pritvorskom nadzorniku. Kriminalističkom istragom je utvrđeno da je 26-godišnjak u stanu nožem nanio ubodnu ranu 54-godišnjaku te otišao u hotel gdje je narušavao javni red i mir, razbijajući inventar.

Povrijeđenom muškarcu pomoć je pružena u pulskoj bolnici, gdje je zbog teških povreda zadržan na liječenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije