Tuga u Hrvatskoj: Učenik iz Istre poginuo na maturalnom putovanju u Pragu

0
Radiosarajevo.ba
Tuga u Hrvatskoj: Učenik iz Istre poginuo na maturalnom putovanju u Pragu
Foto: EPA / Češka policija (Fotografija ne opisuje događaj naveden u tekstu)

Strašna tragedija dogodila se u noći s petka na subotu na učeničkom putovanju porečke Srednje škole Mate Balote u Pragu.

Prema prvim informacijama, poginuo je 17- godišnji učenik iz Umaga. No, drugi detalji ove velike nesreće koja je zadesila porečke srednjoškolce još uvijek se ne znaju, piše Jutarnji.hr.

Detalji nesreće znat će se nakon policijskog očevida u Pragu. Profesori, učenici i ravnatelj škole Krešimir Bronić su izvan sebe i u šoku.

'Sarajevo zaslužuje najbolje': Novi tramvaji voze gradom, ministar objavio i snimak

'Sarajevo zaslužuje najbolje': Novi tramvaji voze gradom, ministar objavio i snimak

"Ništa vam ne mogu reći što se dogodilo jer nismo dobili nikakav dokument. Ne želim ništa nagađati. To se dogodilo noćas između pola noći i pol i jedan sat ujutro. Nisam bio svjedok i ne znam što se zbilo. Znat ću više kada dobijem policijski izvještaj", kazao je ravnatelj porečke škole.

A učenici se s profesorima danas vraćaju s izleta na kojemu su trebali ostati dan duže. Tijelo nesretnog učenika ostalo je u Pragu dok se ne dovrši očevid i istraga o nesreći.

"Mogu samo zamisliti kako im je. Tu sam informaciju dobila danas ujutro jer je jedna učenica koja je na izletu nazvala svoju majku. I od tada smo svi u šoku. Niko tačno ne zna što se dogodilo, više ćemo znati u ponedjeljak. Pitanje je i hoće li se u ponedjeljak zbog ovog tragičnog događaja uopće odviti nastava. Znala sam tog dečka. To je užasna tragedija", poručuju iz škole.

Inače, na školskom putovanju su bili učenici opće i jezične gimnazije, treći i četvrti razredi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije