Dozvoljeno zadržavanje samo jednoj osobi na javnoj površini

Radiosarajevo.ba
Dozvoljeno zadržavanje samo jednoj osobi na javnoj površini
Foto: AA / Podgorica

Novom mjerom Nacionalnog koordinacionog tima Crne Gore zabranjuje se prisustvo i zadržavanje na svim javnim površinama više od jede osobe.

Ovo je do sada najrigoroznija mjera u ovoj zemlji kada je riječ o regulisanju kretanja stanovništva.

"Iz ove mjere se izuzima dijete mlađe od 12 godina života, dijete sa poremećajima iz autističnog spektra i drugim smetnjama u razvoju i osoba koja koriste invalidska kolica, uz prisustvo jednog roditelja, staratelja, usvojioca, hranioca, pratioca ili drugog punoljetnog člana porodičnog domaćinstva", saopćno je.

Također, zabranjeno je i napuštanje mjesta stanovanja od 11 sati u nedjelju do 5 sati u ponedjeljak.

Kako je saopćeno nakon sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) analizirajući epidemiološku situaciju u Crnoj Gori konstatovano je da je značajno povećanje broja građana na ulicama i javnom površinama jučer i danas i da to predstavlja nedopustiv nivo kršenja naredbi i preporuka o potrebnoj fizičkoj distanci i ostanka u objektima stanovanja, zbog čega je data saglasnost da već večeras budu dopunjene i izmijenjene pojedine privremene mjere, kako bi nove odluke važile.

U Crnoj Gori jučer je potvrđeno 248 slučajeva zaraze koronavirusom, a najviše oboljelih je u Podgorici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije