Dječaka koji je počinio masakr u Beogradu policija čuva 24 sata: Ovo su tri glavna razloga

0
Radiosarajevo.ba
Dječaka koji je počinio masakr u Beogradu policija čuva 24 sata: Ovo su tri glavna razloga
Foto: Republika.rs / Jezivi masakr počinio je 14-godišnji dječak

Dječaka ubicu koji je 3. maja ubio devet svojih vršnjaka i čuvara Osnovne škole Vladislav Ribnikar 24 sata dnevno u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa obezbjeđuje policija kako ne bi naškodio sebi ili drugima, prenose srbijanski mediji.

Kako navode, policajci iz različitih jedinica na 12 sati se smjenjuju na zadatku obezbjeđivanja dječaka ubice koji je izvršio nezapamćeni masakr u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar.

"Na taj način sprječava se mogućnost da se dječak-ubica zbliži za nekim policajcem i eventualno ga izmanipuliše na bilo koji način, ako bi stupili u komunikaciju", kaže izvor upoznat sa slučajem za srbijanske medije.

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

Dječak sam provodi vreme u zasebnoj, izdvojenoj prostoriji, bez telefona, televizije, laptopa... "Ne postoji apsolutno nikakva mogućnost da ga neko vidi ili da on komunicira sa nekim izuzev ljekara i medicinskog osoblja koji službeno razgovaraju sa njim", kaže izvor Blica.

Podsjetimo, kako u trenutku kada je počinio zločin nije imao napunjenih 14 godina, dječak koji je ušao u historiju kao najmlađi masovni ubica na svijetu, nije mogao da bude pritvoren, već je jedini način da bude izolovan, odnosno odsječen od svijeta, bilo njegovo smeštanje u neku zdravstvenu ustanovu zatvorenog tipa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije