Šokantno: Dječak-ubica koristi terminologiju koja nije uobičajena za dijete njegovog uzrasta

4
Radiosarajevo.ba
Šokantno: Dječak-ubica koristi terminologiju koja nije uobičajena za dijete njegovog uzrasta
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / OŠ "Vladislav Ribnikar" Beograd, potresne poruke

Kosta Kecmanović (14) koji je 3. maja u Beogradu ubio devetero svojih vršnjaka i zaštitara, u razgovoru sa stručnjacima istražiteljima koristi pojmove i izraze koji nisu uobičajeni za dijete njegovih godina.

Mediji u Srbiji koji prate sve novosti oko dječaka, koji se nalazi zatvoren u psihijatrijskoj bolnici u Beogradu pod nadzorom policije i stručnjaka, pišu kako dječak u razgovoru sa stručnjacima izgovara neobične riječi za dijete njegove dobi.

Na primjer, ne kaže "hapšenje" već "lišenje slobode", a umjesto ubiti, kaže "eliminirati žrtvu".

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

"Kada govori o oružju, koristi riječi kalibar, poznaje gotovo sve marke pištolja i pušaka i kojeg su kalibra, koje streljivo ide uz koje vatreno oružje. Također, kaže da se 'sam razoružao', a ne 'spustio sam pištolj' ili 'ostavio sam pištolj', što bi bilo primjereno djetetu ili čak amateru. Umjesto da kaže 'Ja sam pucao', on kaže 'Ja sam otvorio vatru'. Prema izvoru, kada je čuo da mu je otac uhićen, dječak je rekao 'da se nada da će se s njim dobro postupati'. Izgovorio je riječ djelo, koju uglavnom koriste ljudi koji rade u zatvorima, inspektori ili policajci. Rijetko ko koristi ovu terminologiju u svakodnevnom govoru, a djeca praktično i ne znaju što to znači, piše portal Mondo.rs, pozivajući se na izvor koji je upoznat s istragom.

Njihov izvor kaže kako su i psiholozi i osobe koje su u kontaktu učenikom bili šokirani kada je rekao "da želi da njegovi roditelji ulažu novac u indeksne fondove".

Stručnjaci smatraju kako ni puno odraslih ne zna šta su indeksni fondovi, a kamoli dijete njegove dobi. Smatraju da se učenik osumnjičen za masakr u školi ponaša kao odrasla osoba.

Sud u Beogradu donio rješenje za majku dječaka ubice iz osnovne škole

Sud u Beogradu donio rješenje za majku dječaka ubice iz osnovne škole

"Ima sve segmente i parametre odraslog čovjeka. Prema svim dostupnim informacijama, dječak s Vračara ponaša se kao odrastao čovjek, što dokazuje njegov popis za smaknuće, precizan plan, iscrtane prioritetne mete i pravljenje strategije masakra", rekao je ranije Ratomir Antonović, stručnjak za sigurnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije