Dječak se na makarskoj plaži umalo ugušio

0
Radiosarajevo.ba
Dječak se na makarskoj plaži umalo ugušio
Facebook / Vijest koja daje nadu u bolje sutra stiže nam iz Makarske

Vijest koja daje nadu u bolje sutra stiže nam iz Makarske.

Maja Kolar, majka petogodišnjeg djeteta, javno se zahvalila makarskom spasiocu Anti Mihovilu Mileti, koji je krajem augusta na gradskoj plaži spasio njezinog sina od gušenja.

Podatke o njemu donosi Facebook profil Dnevna doza makarskog nereda.

'Jedan je Muhammad Ali': Predstava koja će vas nasmijati, ali i preciznim udarcem izbiti dah!

'Jedan je Muhammad Ali': Predstava koja će vas nasmijati, ali i preciznim udarcem izbiti dah!

Skromni 21-godišnjak je odbio govoriti o priči s makarske plaže. Samo je kazao da je reagirao normalno i onako kako bi to učinio svako.

Njezina zahvala objavljena je u jednoj oglasnoj grupi. Prenosimo je u cijelosti:

“Ovo nije uobičajen post. Ovo je jedna velika zahvala spasiocu koji je 30. kolovoza oko 17 sati popodne mojem djetetu dao novi rođendan.

Naime, taj dan bili smo na plaži pokraj tobogana, a odmah do njega je i kućica sa spasiocem. Inače smo uvijek kojih 100 metara niže na plaži kod kafića Bruscheta, ali taj dan je bila baš užasna gužva i jedino mjesto je bilo bas kojih 5 metara od spasioca.

Da skratim, moj petogodišnjak godišnjak i ja uzeli smo krafnu od tete koja ih prodaje na plaži. Prošle godine su bili odlični i jeo ih je onda skoro svaki dan jednu. Sjeli smo jedan pokraj drugoga i počeli jesti krafne i u jednom trenutku on se počeo gušiti. Udarac po leđima nije pomogao, kao ni moj Heimlichov hvat. Kako maleni nije mogao do zraka, vikala sam da trebam pomoć i odmah su doletjela dva jača čovjeka. Jedan od njih je napravio zahvat ali ništa, drugi ga preokrenuo za noge, ništa. On je padao s nogu, usna mu plavila, horor koji ni jednom roditelju ni djetetu ne želim da iskuse.

U tom trenu je dotrčao nas spasioc u svakom smislu te riječi i nekoliko puta mu napravio zahvat da bi napokon ogroman komad krafne izletio van. Krafna je bila dosta suha i teško ju je bilo za žvakati i ne znamo kako, ali jednostavno je komad skliznuo u grlo i tamo zapeo.

Da nismo taj dan bili tu gdje smo bili, ne želim ni pomišljati kako bi sve završilo. Ovako smo sretni što Makarska ima odličnog spasioca, sumještanina, kojeg u stresu i svemu nismo pitali za ime ali smo idući dan barem odnijeli čokoladu. Iako, nema te zahvale koja se ni riječima ne može opisati kada vam netko spasi dijete.

Hvala ti još jednom od srca spasioce, ako ova priča dođe do tebe”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije