Muškarac silovao djevojku u Makarskoj: Sud donio sramotnu presudu

3
Radiosarajevo.ba
Muškarac silovao djevojku u Makarskoj: Sud donio sramotnu presudu
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Na splitskom Županijskom sudu 34-godišnji M. M. osuđen je nepravomoćno na godinu dana zatvora za kazneno djelo silovanja pa mu je zatvor zamijenjen radom za opće dobro, i to dva sata rada za jedan dan zatvora.

Njegov prijatelj, koji je bio optužen za pomaganje, oslobođen je jer u tom dijelu iskaza sud nije povjerovao oštećenoj koja je tvrdila da joj je drugookrivljeni držao ruke dok ju je M. M. silovao.

Naime, sve se dogodilo na stražnjoj klupi vozila BMW coupe, a sud teško može zamisliti tri odrasle osobe u tom prostoru, piše Dalmatinski portal.

Događaj se desio u ranim jutarnjim satima početkom augusta 2012. na magistrali na Makarskoj rivijeri.

Djevojku su dvojica muškaraca pokupili na autobusnoj stanici. Ušla je u vozilo kojim je upravljao drugookrivljeni, dok je M. M. bio suvozač.

Nasrnuo je na djevojku, a ona se branila. Nakon što je drugookrivljenik zaustavio vozilo, M. M. je, navodi se u presudi, izvršio spolni odnošaj. Djevojku su, nakon svega, ostavili na autobuskoj stanici. Slučaj je prijavila policiji idući dan.

Ovo je već treća nepravomoćna presuda u ovom slučaju.

Prvi put su njih dvojica osuđeni 2014. na četiri godine i devet mjeseci, odnosno, tri godine zatvora.

Presuda je pala na Vrhovnom sudu. Na novom suđenju 2017. godine, okrivljenici su oslobođeni, ali i ta je presuda ukinuta te je predmet vraćen na ponovno suđenje pred drugim sudskim vijećem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije