Direktor Kliničkog centra progovorio o zdravstvenom stanju povrijeđenih: 'Učiteljica se polako budi'

1
Radiosarajevo.ba
Direktor Kliničkog centra progovorio o zdravstvenom stanju povrijeđenih: 'Učiteljica se polako budi'
Foto: Arhiv / Hitna pomoć

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin saopćio je da je situacija bolja, kada je u pitanju trenutno zdravstveno stanje povrijeđenih učenika u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Od četvero operisanih kod troje je završena operacija i oni su u jedinici intenzivnog liječenja.

Dva učenika su potpuno probuđena, ekstubirana, a nastavnica se polako budi.

"U ovom momentu su potpuno stabilni", kazao je Ašanin, prenose srbijanski mediji.

Zatim je rekao o težinama povreda...

"Što se tiče četvrtog pacijenta, on je pri prijemu bio dosta lošeg opšteg stanja. Radio se o kompleksnim povredama, prostrijelnim povredama grudnog koša, vrata i kičme, sprovodi se dodatna dijagnostika. Nadam se i tu povoljnom ishodu", rekao je direktor Milika Ašanin.

Podsjetimo, u jutarnjim satima srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije