Diplomatska katastrofa: Janša će čestitati Bidenu "kada za to dođe vrijeme"

2
Radiosarajevo.ba
Diplomatska katastrofa: Janša će čestitati Bidenu "kada za to dođe vrijeme"
Foto: EPA-EFE / Janez Janša

Slovenski premijer Janez Janša, koji se požurio odmah po završetku glasanja pozdraviti uspjeh Donalda Trumpa na američkim izborima, kazao je u ponedjeljak u parlamentu da će budućem predsjedniku SAD-a čestitati tek kad rezultat izbora bude konačan i služben.

Janša je odbio kritike opozicionih zastupnika da je svojom podrškom Donaldu Trumpu, koji je u konačnici izgubio izbore, napravio "diplomatsku katastrofu" za Sloveniju jer će nova američka administracija ignorirati njegovu vladu.

"Izbori su gotovi onda kad druga strana prizna poraz ili kad se proglase službeni rezultati, a sve ono što se kaže prije toga je politika", kazao je Janša.

Dodao je kako će s veseljem čestitati izbornom pobjedniku kad za to dođe vrijeme i da neće postupiti kao oni koji su odmah poslali čestitke "slijedeći medijski val", nego da će i dalje postupati po načelu da "treba razmišljati vlastitom glavom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije