Detalji ubistva koje je potreslo Split: Lupao je na vrata nekoliko stanova

0
Radiosarajevo.ba
Detalji ubistva koje je potreslo Split: Lupao je na vrata nekoliko stanova
Foto: Dalmacija Danas / Ubistvo u Splitu

U Splitu se jučer desio zločin. Policija je u stanu našla tijelo 89-godišnje žene, a zbog ubistva je priveden dječak (15).

Prema prvim informacijama, tupim predmetom joj je smrskao glavu, a potom se, krvavih ruku i odjeće, prijavio policiji.

Mediji prenose i nove detalje ovog stavičnog događaja.

Prema pisanju medijma, ubijena je Helena M. (89), a njen ubica je mladić od nepunih 16 godina, koji se odmah nakon zločina otišao predati u stotinjak metara udaljenu zgradu Policijske uprave.

Kako piše 24sata.hr, istražiteli su im kazali da je u nedjelju popodne oko 17.40 sati na vrata nekoliko stanova na adresi Sukoišanska 11 neko kucao, zapravo lupao. Tu nesreću da otvori vrata maloljetniku imala je 89-godišnjakinja.

Čim su se vrata odškrinula, maloljetnik je navalio u unutrašnjost stana na trećem spratu, doslovno udarajući staricu s čim je god stigao, rukama, nogama, predmetima koje je pronašao u hodniku.

Ženi nije bilo spasa, preminula je na mjestu zločina, nije uspjela niti pozvati u pomoć. Ubica je odmah napustio mjesto zločina te se predao policiji.

Motivi za grozomoran zločin za sada nisu razjašnjeni, ali su u stanu pronađeni novac i dragocjenosti tako da se koristoljublje isključeno.

Također se za sada čini da maloljetnik nije imao nikakve veze sa staricom te njenom porodicom, već da je u pitanju nedjelo pomračenog uma.

No, to će se utvrditi tokom istrage, kako psihičko stanje mladića u tom trenutku tako i toksikološkim vještačenjem eventualno uzimanje ilegalnih supstanci.

Nesretna starica je u svom stanu živjela sa sinom koji je u nedjelju popodne radio.

Komšije ove žene su kazale da je ona bila dobrodržeća i da su mislili da ima oko 70 godina, te da je redovno izlazila u trgovinu i uvijek pristojna i dobra.

"Porijeklom su s Brača, ma cijela je obitelj takva. Njen stariji sin je nedavno dobio unuka, dakle postala je prabaka, oni su ih posjećivali redovito. Jedna skladna obitelj, barem koliko smo mi mogli vidjeti, a svi skupa smo ovdje cijeli život", ispričale su komšije za 24sata.hr.

Uhapšeni maloljetnik bi tokom popodneva trebao biti doveden pred istražnog suca.

Kako je riječ o mlađem maloljetniku, mogu mu se izreći odgojne i sigurnosne mjere, no ne i maloljetnički zatvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije