Detalji nesreće u Hrvatskoj: Nijemac pao u more, pa jedrilica prešla preko njega

Radiosarajevo.ba
Detalji nesreće u Hrvatskoj: Nijemac pao u more, pa jedrilica prešla preko njega
Foto: Pixabay / Ilustracija

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je detalje o nesreći u kojoj je smrtno stradao 26-godišnji Nijemac.

Muškarac je u nedjelju oko podneva u akvatoriju između Šolte i Visa pao s jedrilice u more i od povreda zadobijenih od propelera umro na mjestu događaja, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Navedeno ministarstvo objavilo je detaljnije informacije koje donosimo u cijelosti:

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimili su danas, 2. augusta u 11:45 sati dojavu članova posade jedrilice Capella, o smrtnome stradavanju jednoga člana posade te jedrilice, tokom plovidbe kraj otoka Šolte.

O događaju su odmah obaviješteni službenici Lučke kapetanije Split i Lučke ispostave Milna, odakle su sa liječničkom pratnjom žurno isplovili prema poziciji nesreće.

Iz MRCC Rijeka o događaju su obavijestili i Postaju pomorske i aerodromske policije Split, čiji službenici su prema mjestu nesreće isplovili sa roniocima Specijalne policije MUP-a RH te u pratnji zamjenice Županijskoga državnog odvjetništva.

Službenici LK Split i LI Milna dolaskom na poziciju teške pomorske nesreće, na oko 0.5 nM s južne strane otoka Šolte, zatekli su jedrilicu s preostalim, neozlijeđenim članovima posade (ukupno sedam, uključujući voditelja). Uvidom u brodsku dokumentaciju utvrđeno je smrtno stradanje T. T. (rođen 1994. godine), državljanin Republike Njemačke, koji je na jedrilici u vlasništvu hrvatske charter tvrtke, boravio s ostalim članovima posade, također njemačkim državljanima.

Prema iskazu voditelja jedrilice, D. R. (rođen 1986. godine) stradali mladić je, iz za sada neutvrđenog razloga, s jedrilice pao u more, nakon čega je jedrilica prešla preko njega, a stradali je ostao zarobljen ispod krmenoga dijela gdje je, navodno, zadobio smrtonosne ozljede od pogonske elise.

Uzrok ove teške nesreće službenici Lučke kapetanije Split i Lučke ispostave Milna ustanovit će u okviru uviđaja, po okončanju policijske istrage, koja ima za cilj utvrditi uzrok smrti i tok događaja koji su prethodili tragičnom stradavanju.

Uz spasilačku brodicu LI Milna prema poziciji nesreće isplovio je i glavni spasilački brod Pojišan, iz sastava LK Split, kako bi pružili podršku u osiguravanju pozicije pomorske nesreće, odnosno, perimetra policijske istrage te uviđaja koji se ima provesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije