Delegacije Zapadnog Balkana stigle u Tiranu na sastanak sa Merkel

0
Radiosarajevo.ba
Delegacije Zapadnog Balkana stigle u Tiranu na sastanak sa Merkel
Vijeće ministara BiH / Delegacije u Tirani

Njemačka kancelarka Angela Merkel nakon posjete Srbiji, danas boravi u Albaniji gdje se u Tirani sastala sa predstavnicima zemalja regiona

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH stigao je u Tiranu i susreo se sa njemačkom kancelarkom. 

Kako se vidi na fotografijama koje je poslalo Vijeće ministara BiH, delegaciju je dočekao albanski premijer Edi Rama, a sastanku prisustvuje i Ana Brnabić, Zdravko Krivokapić, Zoran Zaev kao i drugi predstavnici iz regiona. 

Meteorolozi objavili upozorenje: Večeras opasnost od mraza; jedan dio BiH imat će sreće

Meteorolozi objavili upozorenje: Večeras opasnost od mraza; jedan dio BiH imat će sreće

Podsjećamo, Merkel će se sastati s liderima zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa koji je započeo ciljevima poput olakšavanja regionalne saradnje između šest zemalja zapadnog Balkana s vizijom kojom se pomaže u ispunjavanju kriterija za članstvo u Europskoj uniji.

Nakon toga, kancelarka će prisustvovati ručku sa premijerima svih država Zapadnog Balkana, na kojem će glavna tema biti regionalna saradnja, a potom je predviđena konferencija za medije.

Pred povratak u Berlin, Merkel će imati bilateralne sastanke s čelnicima vlada Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija učestvovat će na sastanku i radnom ručku lidera zapadnog Balkana s kancelarkom Merkel u Tirani.

Planirano je da se nakon toga upriliči bilateralni sastanak Tegeltije i Merkel.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije